Translate

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Φασολάκια λαδερά

Σήμερα θα σας προτείνω φασολάκια λαδερά, ένα φαγητό καλοκαιρινό, ελαφρύ και νόστιμο. Τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη δε μπορώ να φάω κρέας, ζεστά φαγητά και βαριά, έτσι ψάχνω να βρω κάτι που τρώγεται ευχάριστα από το ψυγείο. Συνήθως τα λαχανικά ενδείκνυνται για τέτοιες περιπτώσεις. Έτσι προέκυψε και η σημερινή ανάρτηση που προτείνεται και για περιόδους νηστείας.


Υλικά:
500γρ. φασολάκια φρέσκα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
λάδι
αλάτι - πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε από τις ίνες που μπορεί να έχουν στο πλάι. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε για περίπου 2 λεπτά. Τότε θα βάλουμε και τα φασολάκια μας, ίσα να λαδωθούν. Σβήνουμε με τη ντομάτα και καλύπτουμε με νερό. Προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τότε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μείνει σάλτσα.
Τα μυστικά της συνταγής είναι ότι δεν ανακατεύουμε πολύ για να μη μας λιώσουν τα λαχανικά και δεν ρίχνουμε πολύ αλάτι, αφού θέλουμε τη γλύκα που βγάζουν τα φασόλια μας. Δεν διορθώνουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη γιατί στο τέλος θα φανεί η πραγματική γεύση του φαγητού και τότε προσθέτουμε ότι θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...