Translate

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Τονοσαλάτα με πέννες

Γεια σας! Επέστρεψα με καλοκαιρινή διάθεση και σήμερα θα φάμε τονοσαλάτα με πέννες. Αυτό το φαγητό είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους εμάς που με τη ζέστη θέλουμε κάτι ελαφρύ, δροσερό και εύκολο. Όσο για το αν είναι νόστιμο; δοκιμάστε και θα δείτε...


Υλικά:
500γρ. πέννες βρασμένες και κρύες
1 κονσέρβα τόνο
1 μικρή συσκευασία μαγιονέζα
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι ξερό
αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά μας (που μπορεί να είναι και βίδες, κοφτό μακαρονάκι, φαρφάλες), αδειάζουμε τη μαγιονέζα, τον τόνο που έχουμε διαλύσει πριν με ένα πιρούνι, το καλαμπόκι, την πιπεριά και το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε κομματάκια, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Το φαγητό μας είναι κατά βάση έτοιμο. Αν όμως το θέλουμε λίγο πιο δροσερό το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και καταναλώνουμε αμέσως μετά.
ΥΓ: Τρώγεται σαν σαλάτα, σαν ορεκτικό και σαν συνοδευτικό γενικά, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα κυρίως πιάτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...