Translate

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μελιτζάνες ιμάμ

Τα λαχανικά τα αγαπώ πολύ! Μάλιστα, πιστεύω ότι με τη σωστή διαχείριση μπορούν να γίνουν πολύ πιο νόστιμα από οποιοδήποτε κρέας. Όσον αφορά αυτό το φαγητό μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δεν είχα τολμήσει ποτέ να το φτιάξω, θεωρώντας ότι είναι πολύ δύσκολο. Η συγκεκριμένη απόπειρα προέκυψε μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο και η τελική συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα δικά μου μέτρα! Το συμπέρασμα; Πολύ εύκολο φαγητό και πεντανόστιμο! Και το καλύτερο; χωρίς πολλά τηγανίσματα...


Υλικά:
5 μελιτζάνες φλάσκες
5 κρεμμύδια μεσαία
3 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι - πιπέρι
μαϊντανός

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς και πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Βγάζουμε το κοτσάνι και κάνουμε μια χαρακιά κατά μήκος, με προσοχή να μην μας κοπεί στη μέση. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ένα τσεπάκι που θα φανεί όταν θα μαλακώσει η μελιτζάνα και θα βάλουμε μέσα τη γέμιση. Τοποθετούμε στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο λάδι (και μέσα στο σημείο που χαράξαμε) και αλατοπιπερώνουμε παντού. Ψήνουμε για περίπου 30' ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Προσοχή, δεν θέλουμε να ψηθούν, μόνο να μαλακώσουν.
Όσο ψήνουμε τις μελιτζάνες θα ετοιμάσουμε και τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι που έχουμε ζεστάνει λίγο λάδι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Τότε θα προσθέσουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο ή σε ροδέλες (όπως μας αρέσει). Περιμένουμε να ροδίσουν ελαφρά και βάζουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις κατεβάσουμε απ' το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Όταν και τα δύο στάδια είναι έτοιμα παίρνουμε τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι δημιουργούμε μια κοιλότητα, σαν βαρκούλα, στο άνοιγμα που είχαμε κάνει. Γεμίζουμε με τη σάλτσα των κρεμμυδιών, η οποία αν μας περισσέψει, τη βάζουμε και στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε πάλι και ψήνουμε για 45'.
Τρώγεται και ζεστό και κρύο. Συνοδεύεται με άφθονο ψωμί, τυρί ή γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...