Translate

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Λικέρ φράουλα

Αυτή η εποχή είναι αφιερωμένη στις φράουλες. Αυτό το υπέροχο φρούτο είναι σε αφθονία και σε πολύ καλή τιμή. Έτσι, είπα κι εγώ να αδράξω την ευκαιρία και να φτιάξω ένα λικεράκι. Μετά από αρκετή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα την παρακάτω συνταγή, η οποία με αποζημίωσε, γι' αυτό και σας την προτείνω! Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ, πολύ γευστικό και με υπέροχο χρώμα λικέρ. Δοκιμάστε το!


Υλικά:
500γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
250γρ. ζάχαρη
250γρ. βότκα

Εκτέλεση:
Κόψτε τις φράουλες στη μέση και σε ένα βάζο βάλτε τις εναλλάξ με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη βότκα και κλείστε καλά. Αφήστε το βάζο μέσα στο σπίτι σε σημείο που δεν το χτυπάει ο ήλιος για 5 μέρες. Κάθε μέρα πρέπει να ανακινείτε ελαφρά ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Όταν το ποτάκι είναι έτοιμο, σουρώστε το σε τούλι και μεταφέρετέ το σε όμορφα μπουκάλια. Διατηρείται στο ψυγείο αφού πίνεται  πολύ ωραία δροσερό.
Μια εναλλακτική πρόταση είναι αντί για βότκα να βάλετε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. Περιμένω εντυπώσεις!
Στην υγειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...