Translate

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Brownies

Σοκολάτα! Λατρεμένο υλικό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί... Με αυτή θα ασχοληθούμε σήμερα. Θα δούμε μια συνταγή για brownies που παρουσίασε ο Βαγγέλης Δρίσκας στην εκπομπή του.
Συνοδεύστε τα με παγωτό, με γκανάς, με σαντιγί ή απολαύστε τα σκέτα!


Υλικά:
300γρ. κουβερτούρα
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ. ζάχαρη
225γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανιλίνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην καεί η σοκολάτα μας και καταστραφεί. Αφού λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια όταν πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι (βολεύει το τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί) και ψήνουμε για 20' αν θέλουμε να είναι λίγο υγρά τα brownies ή για 25' αν θέλουμε να είναι κέικ. Πριν κόψουμε το γλυκό το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...