Translate

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Κριτσινάκια τραγανά και τέλεια

Πολύ νόστιμα και τραγανά κριτσίνια που επιδέχονται παραλλαγές. Δοκιμάστε τα σκέτα, βάλτε ελιές, λιαστή ντομάτα, τυριά, ηλιόσπορους κι ότι άλλο σας ταιριάζει! Τα συγκεκριμένα έχουν: ελιές, η μία παραλλαγή και λιαστή ντομάτα με ηλιόσπορους η άλλη.
Για να δούμε τη συνταγή.


Υλικά:
280γρ. αλεύρι για ζύμωμα
130γρ. νερό
50γρ. λάδι
1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη και λίγη σκόνη σκόρδο
Προαιρετικά:
ελιές κομμένες σε κομμάτια
λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
καρότο τριμμένο
ξηροί καρποί
ηλιόσποροι
σουσάμι
*Στο αλεύρι μπορείτε να βάλετε μισό κανονικό και μισό ολικής άλεσης ή καλαμποκιού.

Εκτέλεση:
Σε ένα δοχείο βάζω το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και ότι μυρωδικό θέλω (π.χ. ρίγανη και σκόρδο) και ζυμώνω μέχρι να γίνει μία μάζα που δεν κολλάει. Στη συνέχεια χωρίζω το ζυμάρι ανάλογα με τις παραλλαγές που θέλω να κάνω. Εγώ το χώρισα στα δύο και έβαλα στο ένα ζυμάρι ελιές και στο άλλο λιαστές ντομάτες και ηλιόσπορο.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά και προσθέσω επιπλέον αλεύρι αν το θεωρήσω απαραίτητο, πλάθω σε μπαστουνάκια τα οποία προσπαθώ να είναι όμοια μεταξύ τους, με σκοπό να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 160 βαθμούς για 50' περίπου. Αφήνω να κρυώσουν και απολαμβάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...