Translate

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Λικέρ ρόδι

Ποτάκι στην υγειά μας θα πιούμε σήμερα! Συγκεκριμένα, επέλεξα λικέρ ροδιού, με φρούτο εποχής για μία ακόμα φορά. Όπως άλλωστε θα έχετε καταλάβει, μου αρέσει να αξιοποιώ τα υλικά που είναι εν αφθονία ανάλογα με το μήνα και την εποχή. Έτσι, αφού έπεσαν στα χέρια μου πολλά κιλά ρόδια, αποφάσισα να τα δοκιμάσω σε λικέρ. Και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κακή ιδέα...



Υλικά:
1 κιλό σπόρους ροδιού
500γρ. τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
500γρ. ζάχαρη
1/4 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
Η πρώτη μας δουλειά (και κοπιαστική) είναι να καθαρίσουμε τα ρόδια και να συλλέξουμε 1 κιλό από τους σπόρους (καρπούς) τους. Τα βάζουμε σε ένα βάζο μαζί με το ξύλο κανέλας και περιχύνουμε τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε το τσίπουρο - που μπορεί να αντικατασταθεί με βότκα - και ανακινούμε.
Αφήνουμε για 15 ημέρες το ποτό στο βάζο, ανακινώντας καθημερινά ή ανά δύο ημέρες για να λιώσει η ζάχαρη. Όταν λοιπόν περάσει αυτό το διάστημα, σουρώνουμε και στύβουμε τους σπόρους να πάρουμε και το χυμό. Το ποτάκι μας είναι έτοιμο για κατανάλωση!
Να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται περισσότερη κανέλα, γιατί η γεύση της είναι έντονη και επισκιάζει το φρούτο. Επίσης, η διαδικασία είναι ίδια με αυτή του Λικέρ φράουλα, με τη διαφορά ότι χρειάζεται περισσότερες μέρες για να ετοιμαστεί. Τέλος, να πω ότι το έφτιαξα και με βατόμουρο, ενώ "στα σκαριά" είναι και με λεμόνι, το κλασσικό limoncello.
Στην υγειά σας λοιπόν!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...